Νέα επαναστατική μέθοδος

Εντοπισμός προσβολών με χρήση θερμικής κάμερας

saraki-01

Εφαρμόζουμε ακτινοβολία ασφαλούς φάσματος στα προσβεβλημένα μέρη, επιτυγχάνοντας αύξηση της θερμοκρασίας, που στο επιθυμητό επίπεδο αποσυνθέτει τις πρωτεΐνες των εντόμων, με αποτέλεσμα τη θανάτωση τους (σε όλες τις μορφές) και μέσα σε λίγα λεπτά. Καταπολεμούμε αποτελεσματικά το σαράκι σε έπιπλα, έργα τέχνης, εικόνες, ταβάνι, δοκάρια, ξύλινες κατασκευές, μουσειακά εκθέματα, συλλογές φυτών, εντόμων, υφασμάτων, ρούχων, βιβλίων κ.α

Η ξυλοφαγία είναι όρος που χρησιμοποιείται στην οικολογία για να περιγράψει φυτοφάγα ζώα, τα αποκαλούμενα «σαράκια», των οποίων οι διατροφικές συνήθειες περιλαμβάνουν κυρίως την κατανάλωση ξύλου.

Τα ξυλοφάγα κατοικημένων χώρων έχουν προσαρμοστείσε ξηρό (επεξεργασμένο) ξύλο και οι στοές που δημιουργούν είναι άχρωμες, στεγνές, με πριονίδι. Αντίθετα τα ξυλοφάγα που προσβάλλον ξύλο των δέντρων σε εξωτερικούς χώρους έχουν προσαρμοστεί σε ξύλο με μεγαλύτερη υγρασία και οι στοές είναι άδειες, με καστανό χρώμα.  Τα έντομα τρέφονται με όλο το υλικό του ξύλου. Εμφανίζονται στην αρχή της ζωής τους με τη μορφή των αυγών στην συνέχεια γίνονται προνύμφες μετατρέπονται σε νύμφες και ολοκληρώνονται αργότερα σε τέλεια έντομα. Μέσα στο ξύλο, η προνύμφη του εντόμου ζει από 1 έως πολύ περισσότερα χρόνια. Το στάδιο αυτό είναι πιο καταστρεπτικό για το ξύλο γιατί το έντομο αρχίζει τη διάνοιξη οπών και στοών μέσα σ’ αυτό. Τα πιο συχνά απαντώμενα είδη είναι: Anobium punctatum, Brunneus lyctus, Bajulus hylotrupes και Cornutus bostrychoplites. 

Τρόποι καταπολέμησης
Για την καταπολέμηση των ξυλοφάγων εντόμων εφαρμόζονται διάφορες μέθοδοι. Η επιλογή καθορίζεται από παράγοντες που αφορούν το είδος του εντόμου, τα χαρακτηριστικά του χώρου όπου βρίσκεται το προσβεβλημένο ξύλο και τις επικρατουσες περιβαλλοντικές συνθήκες (μέση θερμοκρασία και υγρασία).

ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ:

  • Λιώνουν οι κυτταρικές μεμβράνες των εντόμων.
  • Μετουσιώνονται οι πρωτεΐνες τους.
  • Καταστρέφονται ορισμένα ένζυμα και
  • Αλλάζει η ισορροπία άλατος στο σώμα τους. 

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα και θα δώσουμε τη λύση που χρειάζεστε, άμεσα, γρήγορα, οικολογικά και οικονομικά!

Τηλεφωνήστε τώρα

6977 294667

Για Πάρο

6944 128658

Αν θέλετε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Παρακαλώ καλέστε με” και συμπληρώστε το όνομά σας και το τηλέφωνό σας.

Παρακαλώ καλέστε με

Παρακαλώ, καλέστε με στον παρακάτω αριθμό.


Συμπληρώστε το όνομα και το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε σύντομα.
Call Now ButtonΚαλέστε τώρα!
Scroll to Top